• July 24, 2021
 82 vjeçarja, personi më i vjetër që ka udhëtuar për në hapësirë


Wally Funk, është bërë personi parë më e vjetra në histori që ka udhëtuar për në hapësirë.

82 vjeçarja, së bashku me Jeff Bezos, vëllain e tij Mark Bezos dhe një student 18 vjeçarë udhëtuan për në hapësirë.

Ajo është trajnuar si një astronaute në vitet e 60-ta, por të udhëtonte për në hapësirë ishte “e pamundur” pasi sishte femër, gjë që shkaktonte polemika të shumta kohë më parë.

Udhëtimi i sotëm ndodh tetë ditë pasi miliarderi britanik, Richard Branson kreu gjithashtu një fluturim të shkurtër në hapësirë.

Mirëpo, ndryshe nga raketa e Branson që drejtohej nga dy pilotë, “New Shepard” është krejt e automatizuar dhe përpara këtij fluturimi kishte kryer 15 prova pa ekuipazh apo prezencë njerëzish në bord./21MediaBURIMI I LAJMIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us