• July 30, 2021
 Administrata e Biden transferon të arrestuarin e parë nga GuantanamoShtetet e Bashkuara kanë transferuar një të paraburgosur nga burgu i Gjirit Guantanamo për herë të parë që kur presidenti Joe Biden mori detyrën, duke dërguar një marokenë në shtëpi, disa vite pasi ishte rekomanduar për lirim.

Sipas mediave të huaja, i burgosuri marokenë, Abdul Latif Nasser, i cili është në mes të të 50-ave, u caktua për riatdhesim nga një bord shqyrtimi në korrik të vitit 2016, por qëndroi në Guantanamo për sa kohë zgjati mandati i ish-presidentit Donald Trump.

Procesi i Bordit të Rishikimit Periodik përcaktoi se ndalimi i Nasser nuk mbeti më i nevojshëm për të mbrojtur sigurinë kombëtare të SHBA, tha Pentagoni të hënën në një deklaratë.

Transferimi i Nasser mund të sugjerojë që presidenti Biden po bën përpjekje për të zvogëluar numrin e të vendosurve, i cili tani qëndron në 39.

George W Bush dhe Barack Obama mbështetën procesin e transferimit të të burgosurve, por ai ngeci nën Donald Trump.

Në kulmin e tij, kompleksi strehonte rreth 800 të arrestuar. 

BURIMI I LAJMIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us