• July 30, 2021
 Këto ushqime zvogëlojn shanset e shfaqjes së kanceritSipas një studimi të botuar në revistën Natural Medicine, arrat në përgjithësi hyjnë në kategorinë e ushqimeve të shoqëruara me një rrezik të zvogëluar të zhvillimit të sëmundjeve kronike të tilla si kanceri.

Ky është zbulimi më themelor i këtij studimi që monitoroi zakonet e ngrënies së 7.216 njerëzve. Studimi tregoi se konsumi i arrave shoqërohej me një rrezik të reduktuar ndjeshëm të vdekshmërisë nga të gjitha shkaqet.

Krahasuar me jo-konsumatorët, njerëzit që konsumuan më shumë se tre porcione arra në javë kishin një rrezik 39% më të ulët të vdekshmërisë.

“Një efekt i ngjashëm mbrojtës është vërejtur kundër vdekshmërisë kardiovaskulare dhe kancerit. Rezultatet e këtij studimi tregojnë efektin e ngrënies së arrave në të gjitha rezultatet tona ”, përfundojnë studiuesit. 

BURIMI I LAJMIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us