• July 23, 2021
 “Aktiviteti ekonomik në TIRZ është rekorde për 20 vitet e kaluara”“Ne jemi duke regjistruar një gjysmë viti rekord në funksionimin e zonave në njëzet vitet e fundit, domethënë vëllimi i aktivitetit ekonomik prej mbi një miliard e 559 milion euro eksporte”, tha drejtori i Drejtorisë për Zonat e Zhvillimit Teknologjik-Industrial , Jovan Despotovski, duke prezantuar raportin mbi operacionet e TIRZ-së në gjashtë muajt e parë të vitit.

“Krahasimisht, ka pasur një rritje prej 68% krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020, 12.5% ​​rritje krahasuar me 2019 dhe 33.5% rritje krahasuar me 2018. Këto shifra tregojnë se ekonomia brenda TIRZ është në rrugën e duhur, është arritur një rritje reale dhe ne do të punojmë që këto shifra të vazhdojnë të rriten.

Ka disa rreziqe në aktivitete të caktuara, por këto shifra do të na inkurajojnë të rritemi më tej”, tha Despotovski.

Drejtori shtoi se importi në zona është një rekord dhe arrin në një miliard e 535 milion euro, që është një rritje prej 90% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

“Ne i shikojmë importet pozitivisht, kompanitë importojnë teknologji dhe lëndë të parë, të cilat do të kontribuojnë në të ardhmen për të eksportuar shifra për të treguar rritje shtesë”, tha Despotovski.

BURIMI I LAJMIT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us