A është stresi kronik një nga faktorët ndikues të lindjes së parakohshme?

A është stresi kronik një nga faktorët ndikues të lindjes së parakohshme?


Përgjatë periudhës së shtatzënisë, ekspertët sugjerojnë që të përpiqeni t’ju qëndroni larg situatave stresuese.

Kjo pasi, stresi, veçanërisht stresi kronik, mund të rrisë rrezikun tuaj për të pasur një lindje të parakohshme shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Ndryshimet që stresi kronik i shkakton trupit tuaj mendohen të ndikojnë në lindjen e parakohshme.

Stresi kronik shkakton ndryshime afatgjate në sistemin vaskular të trupit, nivelet e hormoneve dhe aftësinë për të luftuar infeksionin.

Këto ndryshime të gjitha mund të ndikojnë potencialisht që ju të përjetoni lindje të parakohshme./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us