Ndryshimet që ndodhin në trupin tuaj gjatë shtatzënisë mund të ndikojnë në presionin e gjakut

Ndryshimet që ndodhin në trupin tuaj gjatë shtatzënisë mund të ndikojnë në presionin e gjakut


Kur mbani një fëmijë, sistemi juaj i qarkullimit të gjakut zgjerohet shpejt, gjë që mund të shkaktojë rënie të presionit të gjakut.

Është e zakonshme që presioni i gjakut të ulet në 24 javët e para të shtatzënisës shkruan Very Well Family përcjell Gazeta Shneta.

Faktorët që mund të kontribuojnë në presionin e ulët të gjakut përfshijnë: dehidratimin, aneminë, gjakderdhjet e brendshme, pushim të zgjatur në krevat, medikamente të caktuara, kushtet e zemrës, çrregullime endokrine, çrregullime të veshkave, infeksionet, mangësitë ushqyese dhe reaksionet alergjike.

Çfarë konsiderohet si presion i ulët i gjakut?

Mjekët zakonisht përcaktojnë që ju keni presion të ulët të gjakut nëse leximi juaj është nën 90/60 mm Hg pas një matje.

Disa njerëz kanë presion të ulët të gjakut të gjithë jetën e tyre dhe nuk kanë shenja të gjendjes.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

Në përgjithësi, presioni i ulët i gjakut gjatë shtatzënisë nuk është një shkak për shqetësim nëse nuk përjetoni simptoma.

Rënie të mëdha mund të jenë shenja e një problemi serioz apo edhe kërcënues për jetën.

Përderisa, presioni i lartë i gjakut mund të çojë në rënie, dëmtime të organeve ose tronditje, presioni i ulët i gjakut mund të jetë gjithashtu një shenjë e shtatzënisë ektopike, e cila ndodh kur një vezë e fekonduar implante rritet jashtë mitrës së një gruaje.

Shenjat dhe simptomat e presionit të ulët të gjakut mund të përfshijnë:

– marramendje;

– dobësi;

– nauze;

– lodhje;

– shikim i turbullt;

– etje e pazakontë;

– lëkurë të zbehtë ose të ftohtë;

– frymëmarrje të shpejtë ose të cekët;

– mungesa e përqendrimit;

Telefononi ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor nëse keni ndonjë simptomë të presionit të ulët të gjakut gjatë shtatzënisë. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us