Enkelejd Alibeaj me votues për herë të parë në Fier: Vota juaj bën ndryshimin


Gjimnazistët në Fier në një takim me kandidatin demokrat Enkelejd Alibeaj shprehën pasiguri për të ardhmen e tyre. Shkak sipas tyre janë pengesat për arsimimin e tyre që nisin nga pamundesia e prinderve për të paguar shpenzimet e universitetit, vete i nstitucionet e arsimit të larte me barrierat që u vendosin aplikanteve dhe mosgjetja e një vendi pune pas diplomimit.

“Ju votoni për herë të parë, s’e dini se ç’është vota ende. Në fakt ajo çfarë keni në dorë tani është, t’ia hiqni sikletin prinderve tuaj, që nuk ua thonë, që t’ia fshini lotët, sepse ata e dinë fare mirë pa shkollë pa punë ku përfundoni, ka vetem një menyrë se si të hidhni hapin e parë, hapi i parë është shkolla, shteti është, që veria, taksat që na marrin t’ua kthejnw juve për shkollim.

Ajo çfarë ne kemi në programin tonë është e thjështë dhe ju duhet ta vlerësoni. Bëni llogaritë e të ardhurave tuaja në familje, në qoftë se ju rezulton se të ardhurat e familjeve tuaja janë deri në 640 mijë lekë të vjetra në muaj, shkolla juaj financohet nga shteti. Për familjet që kane mbi 640 mije lekë të vjetra gjysma e shpenzimeve të shkolles financohet nga shteti.

–>

Duhet t’iu ndihmoje dikush, duhet t’iu gjendet afer, t’iu instruktoje, t’iu beje praktike. Është në planin tonë që për një vit pas shkolles të keni praktike ta paguar prej 30 mijë lekë të reja në muaj për 12 muaj dhe këtë do ta bëjë qeveria dhe duhet ta bëjë qeveria.

Gjimnazisti: Më ka mbajtur këtu kjo fushata dhe shpresa për ndryshim

“Fieri shquhet nga qytetet e tjera për një gje, arsimdashjen dhe i niciativen për biznes. Por drama me e madhe që i ka ndodhur qytetit dhe gjithe qarkut është shpopullimi

Gjimazistja : është gjeja me e veshtire se e kam përjetuar vete. Mami ka i kur në gjermani prej dy vitesh. i ku për të miren tone

“ Çfarë do bëje që nëna të kthehej

Gjimnazistja : Gjithçka që kam në dorë

– Të votosh ti dhe të tjerët

– Kjo është gjëja më e bukur që mund të bëj për të

“ 25-a është moment që juve do duhet të jeni të parët, merrni të gjithe një rezit me vete, keni motive shume të forta për të shkuar e për të votuar, mjafton kjo merrini një rezit cojini të votojne, ta shprehin pakenaqesine të reagoje.

Vota të cilen ju për herë të parë do ta hidhni ka shume vlere. Flisni me prinderit tuaj flisni me veten dhe vendsoni, a do të vazhdoni të merrni rruget e të largoheni nga ky vend, apo të rrini ketu e të shkolloheni e të punesoheni dhe ta zbukruoni vendin, vendin tuaj shtepine tuaj”.

3


Etiketa: ,
Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us