• July 30, 2021
 Momentet më shqetësuese të shtatzënisë, nga të filloni me trajtimin e gjendjes


Nëse jeni shtatzënë, ju me siguri keni ndonjë përvojë me ndryshimin e humorit. Ti nuk je vetëm, ndryshimet emocionale gjatë shtatzënisë janë të zakonshme.

Ju mund të jeni të ngazëllyer për të qenë shtatzënë, por gjithashtu mund të stresoheni ose të mbingarkoheni në lidhje me këtë proces shkruan burimi Healthline përcjell Gazeta Shneta.

Mund të keni shqetësime të vazhdueshme që kontribuojnë në ndryshimin e emocionale duke filluar nga pyetjet si:

– A do të jem një prind i mirë?

– Si do të menaxhoj me financat?

– A do të jetë i shëndetshëm fëmija im?

– A jam duke bërë gati gjërat e duhura për t’u përgatitur për fëmijën tim?

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

Shtatzënia është një ngjarje që ndryshon jetën me plot ndryshime fizike dhe emocionale.

Kuptimi i këtyre ndryshimeve do t’ju ndihmojë të keni një përvojë pozitive. Mund të jetë e dobishme të flisni për këto ndryshime ose/ dhe shqetësime me një profesionist.

Ndër të tjera, vlen të ceket se ndryshimet emocionale gjatë shtatzënisë mund të shkaktohen nga streset fizike, lodhja, ndryshimet në metabolizmin tuaj, ose edhe nga hormonet estrogjen dhe progesteron.

Ndryshime të rëndësishme në nivelet e hormoneve tuaja mund të ndikojnë në neurotransmetues, të cilët janë kimikate të trurit që rregullojnë gjendjen shpirtërore.

Ndryshimet e humorit përjetohen kryesisht gjatë tremujorit të parë midis 6 deri në 10 javët e para dhe pastaj përsëri në tremujorin e tretë ndërsa trupi juaj përgatitet për lindjen.

Për fund, kjo është një listë që përfshin mënyra për të menaxhuar nivelin tuaj të stresit:

– Flini shumë;

– Bëni një pushim gjatë ditës për t’u çlodhur;

– Merrni aktivitet të rregullt fizik;

– Ushqehuni mirë;

– Kaloni kohë me partnerin tuaj;

– Preferoni një kohë për një shëtitje;

– Provoni meditimin ose yogën gjatë shtatzënisë. /Gazeta Shneta/

 

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us