• July 30, 2021
 Kjo shenjë paraqet ndër ndryshimet e para të fillimit të shtatzënisë nëntë mujore tek gratë


Një nga ndryshimet e para që mund të përjetoni kur të mbeteni shtatzënë është në shkarkimin tuaj vaginal.

Poashtu është e rëndësishme të jeni të vetëdijshme për atë që konsiderohet normale gjatë shtatëzanisë dhe të informoni ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor për çdo ndryshim që mund të duket jonormal shkruan American Pregnancy Association, përcjell Gazeta Shneta.

Shkarkimi normal i vaginës gjatë shtatëzanisë quhet leukorrhea dhe ka përmbajtje të hollë, të bardhë, qumështore dhe të butë.

Nëse shkarkimi vaginal është i gjelbër ose i verdhë, me erë të fortë dhe / ose shoqëruar me skuqje ose kruajtje, mund të keni një infeksion vaginal.

Një nga infeksionet më të zakonshme të vaginës gjatë shtatëzanisë është kandidiaza, e njohur gjithashtu si një infeksion maja. Dhe një shkak tjetër i shkarkimit jonormal mund të jetë edhe një sëmundje ngjitëse seksuale.

Njoftojeni menjëherë ofruesin tuaj nëse përjetoni njolla ose gjakderdhje që mjafton për të mbushur një jastëk ose tampon, e zgjatë më shumë se një ditë dhe shoqërohet me ngërç ose dhimbje. /Gazeta Shneta/Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us