Miftaraj thotë se ankesa e Listës Serbe nuk ka mbështetje në Kushtetutë – Epoka e Re

Miftaraj thotë se ankesa e Listës Serbe nuk ka mbështetje në Kushtetutë – Epoka e Re


Lista Serbe është ankuar në Gjykatë Kushtetuese pas vendimit të qeverisë në krye me Albin Kurtin që komunitetit serb t’i takojë veç një ministri.

Me këtë rast, njohësi i çështjeve kushtetuese, Ehat Miftaraj, ka thënë se ankesa e Listës Serbe nuk ka bazë në asnjë dokument mbi të cilin funksionojnë institucionet e shtetit të Kosovës.

“E drejta për të ngritur çështje kushtetuese i takon çdo pale të autorizuar. Sidoqoftë, kërkesa e Listës Serbe nuk gjen mbështetje as në Kushtetute as në dokumentin e Ahtisarit. Privilegjet e ofruara nga qeveritë e kaluara jo domosdoshmërisht kanë qenë praktika të mira dhe të mbështetura në Kushtetutë. E drejta e garantuar me Kushtetutë dhe privilegjet e fituara në marrëveshje politike dallojnë. Në rastin konkret kemi të bëjmë me privilegje dhe jo të drejtë të garantuar me Kushtetutë”, ka shkruar Miftaraj në llogarinë e vet në “Facebook”.

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us