• August 3, 2021
 Këto ndryshime të rëndësishme duhet të përcillen në tremujorin e tretë të shtatzënisë


Foshnja juaj ndryshon më shpejt gjatë tremujorit të tretë të shtatëzanisë. Trupi juaj do të kalojë gjithashtu përmes ndryshimeve të rëndësishme për të mbështetur fëmijën tuaj në rritje.

Ju mund të keni disa nga të njëjtat ndryshime dhe simptoma që keni pasur gjatë tremujorit të parë dhe të dytë, por ato shpesh janë më keq në tremujorin e tretë – pasi që afroheni në procesin e lindjes së foshnjës tuaj shkruan Healthline, përcjell Gazeta Shneta.

Gjatë muajve të fundit të shtatzënisë, foshnja juaj fiton më shumë peshë.

Përveç peshës së foshnjës, trupi juaj do të fitojë gjithashtu peshë nga: lëngjet, sasia e gjakut në rritje, lëngu amniotik, një mitër më e madhe, placenta, si dhe nga depot yndyrore.

Shtimi i peshës natyrale nga shtatzënia mund të bëjë që këmbët dhe kyçet e këmbës të bymehen.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Problemi mund të jetë më i keq me mbajtjen shtesë të lëngjeve, kështu që sigurohuni të pini shumë ujë dhe të shmangni ushqimet e kripura.

Presioni shtesë në ekstremitetet tuaja të poshtme mund të çojë në venat merimangë dhe venat me variçe.

Poashtu, është normale që gjinjtë të rriten dhe të bëhen më të butë gjatë javëve të fundit të shtatëzanisë.

Deri në tremujorin e tretë, gjinjtë tuaj mund të rrjedhin kolostrum, i cili është qumështi i hershëm i gjirit me ngjyrë të verdhë.

Gjatë shtatëzënësisë, çdo ndryshim i rëndësishëm vaginal mund të jetë një shkak për shqetësim.

Ekziston një përjashtim i vogël gjatë tremujorit të tretë. Ndërsa jeni afër fundit të shtatzënisë, mund të vëreni disa shkarkime vaginale që duken si mukozë me disa pika gjaku në të.

Ky është një rezultat i zbutjes së qafës së mitrës për t’ju ndihmuar të përgatiteni për lindje. /Gazeta Shneta /

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us