Vaksina nga AstraZeneca është 76 për qind efektive në parandalimin e simptomave të Covid-19, tregojnë të dhënat

Vaksina nga AstraZeneca është 76 për qind efektive në parandalimin e simptomave të Covid-19, tregojnë të dhënat


Kompania AstraZeneca ka ripërditësuar të dhënat rreth efektivitetit të vaksinës anti covid.

Sipas të dhënave, vaksina ka shfaqur 76% efikasitet për të zvogëluar simptomat e lehta të Covid-19, dhe 100% efikasitet për simptomat e rënda shkruan CNN, transmeton GazetaShneta.

Vaksina ishte 85% efektive në parandalimin e simptomave te vullnetarët 65 vjeç e më lart, treguan zyrtarët.

Sipas tyre, shifrat nuk janë shumë të ndryshme nga të dhënat e publikuara ditë më parë.

Të hënën, AstraZeneca tha se vaksina e saj tregoi 79% efikasitet kundër sëmundjes të lehta dhe 100% efikasitet kundër simptoma të rënda./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us