Finlandë, zbulohet kush qëndron pas sulmit kibernetik ndaj parlamentit

Finlandë, zbulohet kush qëndron pas sulmit kibernetik ndaj parlamentit


Agjencia finlandeze e sigurisë njoftoi se grupi kibernetik APT31, i cili është i lidhur kryesisht me qeverinë kineze, me siguri ka kryer një sulm kibernetik mbi sistemet e informacionit të parlamentit.

Shërbimi finlandez i sigurisë dhe inteligjencës, i njohur me shkurtesën Supo, deklaroi se në vitin 2020, ai identifikoi një operacion spiunazhi kibernetik i drejtuar kundër parlamentit, me qëllim për të hyrë në sistemet parlamentare të TI, raporton AP.

Sipas të dhënave të inteligjencës Supo, grupi APT31 ishte përgjegjës për sulmin. Supo nuk përmendi Kinën ose lidhjet e pretenduara të grupit me qeverinë në Pekin.


Top Channel

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us