Kjo simptomë e re Covid-19, po mirret si fillim i infeksionit të njohur nga ekspertët mjekësor

Kjo simptomë e re Covid-19, po mirret si fillim i infeksionit të njohur nga ekspertët mjekësor


Studiuesit nga Universiteti i Barcelonës kanë paralajmëruar se një ndjesi e çuditshme e hundës mund të jetë një shenjë kryesore e hershme e infeksionit Covid-19.

Nga një kollë e thatë deri tek humbja e nuhatjes, dihet që një numër simptomash të pakëndshme shoqërohen me koronavirus shkruan Mirror.co.uk përcjell Gazeta Shneta.

Tani, shkencëtarët kanë paralajmëruar një simptomë tjetër që mund të tregojë se jeni të infektuar mund të fillojë nga një ndjesi e çuditshme në hundë.

Në studimin e botuar në medRxiv, studiuesit të udhëhequr nga Jordi Navarra, anketuan 35 pacientë me Covid-19 në lidhje me simptomat e tyre.

Rezultatet zbuluan se më shumë se 68% raportuan të paktën një simptomë të hundës, duke përfshirë thatësi të tepruar të modifikuar si irritim dhe një ndjesi të vazhdueshme të të pasurit një ‘drenim hunde’.

Simptomat e hundës kanë tendencë të ndodhin së bashku me simptomat më të zakonshme të humbjes së nuhatjes dhe shijes dhe zgjasin mesatarisht për 12 ditë. /Gazeta Shneta/

 Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us