Shtatzënia me binjakë, kur cilësohet të jetë koha më e përshtatshme për lindjen e tyre

Shtatzënia me binjakë, kur cilësohet të jetë koha më e përshtatshme për lindjen e tyre


Në përgjithësi, binjakët lindin më herët sesa foshnja e vetme. Ky është një informacion i dobishëm për të pasur, pasi do të thotë që ju do të duhet të përgatiteni për ardhjen e vogëlushëve tuaj më shpejt se 28 javë pas konceptimit.

Është gjithashtu e rëndësishme të dini se binjakët kanë më shumë gjasa të kërkojnë të paktën disa ditë qëndrimi në spital para se të vijnë në shtëpi shkruan Very Well Family përcjell Gazeta Shneta.

Ekzistojnë një larmi arsyesh pse binjakët lindin shpesh para 37 javëve të zakonshme. Rreziku i lindjes së parakohshme rritet kur ka më shumë se një fëmijë në barkun e nënës.

Kushtet e tjera të tilla si preeklampsia, mosfunksionimi i placentës dhe sindromi i transfuzionit binjak-në-binjak janë më të përhapura në shtatzëninë binjake dhe rrisin rrezikun e lindjes së hershme.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Raporti i Statistikave Kombëtare për vitin 2009 raporton se 60% e binjakëve kanë lindur para kohe (më pak se 37 javë të përfunduara të gestacionit) dhe 11.4% konsideroheshin shumë të parakohshme (më pak se 32 javë të përfunduara të gestacionit).

Në vitin 2012, studiuesit e Universitetit Adelaide arritën në përfundimin se 37 javëshi ishte gestacioni ideal për binjakët, duke përmendur që foshnjat e lindura pas asaj pike përballeshin me një rrezik të rritur – të rritjes së ngadalësuar, duke rezultuar në peshë të ulët të lindjes dhe komplikime të tjera të mundshme shëndetësore.

Konsultohuni me ofruesin tuaj mjekësorë për të përcaktuar kursin më të mirë të veprimit për shtatzëninë dhe lindjen në mënyrë që të siguroni rezultatin më të shëndetshëm si për nënën ashtu edhe për bebet./Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us