Si të hiqni njollat ​​kafe nga dhëmbët tuaj, ndjekni këto sugjerime nga profesionistët shëndetësor

Si të hiqni njollat ​​kafe nga dhëmbët tuaj, ndjekni këto sugjerime nga profesionistët shëndetësor


Njollat ​​kafe në dhëmbë tuaj janë plotësisht normale dhe kanë tendencë të zhvillohen për një periudhë të gjatë kohore.

Por njollat ​​- të cilat mund të ndryshojnë midis të verdhës dhe kafes së errët – mund të jenë të shëmtuara dhe t’ju bëjnë të ndiheni jo rehat shkruan Express.co.uk përcjell Gazeta Shneta.

Mirëpo, keni kujdes – shmangni përdorimet e shpeshta shtëpiake për zbardhjen e dhëmbëve pasi ato mund të konsumojnë smaltin tuaj.

Poashtu, flisni me një dentist për trajtimet më të mira në dispozicion profesional.

Mënyra më e mirë për të shmangur njollat ​​kafe në dhëmbët tuaj është të vizitoni rregullisht një dentist për të kontrolluar dhëmbët dhe higjienën tuaj.

Si të hiqni njollat ​​kafe nga dhëmbët tuaj?

Trajtimet shtëpiake për zbardhjen e dhëmbëve përfshijnë pasta dhëmbësh zbardhuese, komplete zbardhuese dhe shirita zbardhues.

Por jo të gjitha ngjyrat do të hiqen duke përdorur këto trajtime, prandaj është mirë që së pari të flisni me një dentist.

“Vizitoni dentistin të paktën një herë në vit minimumi dy herë në vit për të mbajtur buzëqeshjen tuaj sa më të shkëlqyeshme që të jetë e mundur”, shkroi Dr. Anna Middleton në faqen e saj të internetit.

Heqja e njollave profesionale ofron rezultate më thelbësore në një periudhë të shkurtër.

“Nëse akoma dëshironi të përmirësoni ngjyrën e dhëmbëve tuaj, mund të zgjedhni zbardhjen e dhëmbëve. Opsionet përfshijnë trajtime gjatë një operacionit që zgjasin afërsisht një orë, ose sisteme zbardhimi shtëpie që shkëlqen gradualisht dhëmbët tuaj gjatë dy javëshit”.

Njollat ​​kafe në dhëmbët tuaj kanë një sërë shkaqesh të ndryshme, duke filluar nga ushqime të caktuara deri te mjekimi.

Kafeja, vera e kuqe, boronicat, manaferrat, shegët dhe coca-cola janë pretenduar të gjitha që shkaktojnë njollosjen e dhëmbëve.

Në raste më të rralla, tendosjet kafe mund të jenë gjithashtu një shenjë paralajmëruese e sëmundjes celiake.

Por në përgjithësi, ndërsa njerëzit plaken, dhëmbët e tyre mund të errësohen, për shkak të një efekti kumulativ të ngjyrosjes së sipërfaqes. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us