Zhvillimi i mushkërive te foshnjet pas lindjes, gjithçka që duhet të dini

Zhvillimi i mushkërive te foshnjet pas lindjes, gjithçka që duhet të dini


Një nga pjesët më të rëndësishme të zhvillimit të foshnjes suaj janë mushkëritë.

Mushkëritë e zhvilluara plotësisht janë një nga faktorët kryesore dhe esencial për jetën e foshnjes jashtë mitrës shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Zhvillimi i mushkërive te foshnja ndodh në pesë faza të ndryshme.Gjatë muajit të fundit, mushkëritë e foshnjës zhvillojnë pjesën më të madhe të zhvillimit që u nevojitet për të funksionuar jashtë mitrës.

Mushkëritë janë unike, pasi janë një nga sistemet e vetme në trup që qëndrojnë kryesisht në gjumë deri në lindje.Çdo sistem tjetër është plotësisht në funksionim edhe kur foshnja është akoma në mitër.

Kur zhvillohen plotësisht mushkëritë e foshnjeve?

Revista e Fiziologjisë shpjegoi një fakt të interesant në vitin 1984 se, mushkëritë e foshnjeve, megjithëse plotësisht funksionale, në të vërtetë ende nuk konsiderohen teknikisht të zhvilluara edhe për një kohë të plotë.

Faza e fundit e zhvillimit të mushkërive do të vazhdojë nga java e 36-të e gjatë vitit të parë të jetës së fëmijës.

Gjatë 3 viteve të para të jetës, mushkëritë vazhdojnë zhvillimin e tyre dhe të pjeken në strukturën mushkërive si të rriturve./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us