Sot festohet 7 marsi, Dita e Mësuesit – Epoka e Re

Sot festohet 7 marsi, Dita e Mësuesit – Epoka e Re


Mësues, nxënës, profesorë dhe edukatorë gjithandej në Kosovë, sot shënojnë 7 Marsin, atë që njihet si Dita e Mësuesit.

Kjo ditë është zgjedhur për të shënuar këtë ngjarje për nder të hapjes së mësonjtores së parë në gjuhë shqipe në Korçë, 126 vjet më parë.

Përvjetori i mësonjtores së parë shqipe, ndryshe simbolizon rilindjen e shqiptarëve dhe luftën e tyre për identitet kombëtar.

Fusha e arsimit në përgjithësi në Kosovë vlerësohet të jetë përballë një procesi sfidues të reformimit dhe në kërkim të një niveli më cilësor të shkollimit.

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us