Ja pse duhet praktikuar meditimin

Ja pse duhet praktikuar meditimin


Mbajtja e një peshe konstante dhe menaxhimi i një diete të shëndetëshme është bërë kohëve të fundit një fenomen i rëndësishëm.

Rëndësia e mbajtjes së kontrollit mbi peshën është rritur për shkak të rritjes alarmante të sëmundjeve të si kushtet e zemrës dhe diabeti shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Për këtë arsyje, shumë njerëz praktikojnë meditimin për humbjen e peshës.

Ja disa arsyjet të praktikimit të meditimit për humbje në peshë:

Meditimi ndihmon në vetëdijen tuaj

Meditimi ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendore dhe rrit vetëdijen për veten tuaj. Mundëson që mendja të ngadalësohet dhe të përqendrohet më shumë në gjërat që kanë rëndësi dhe kërkojnë vëmendje.

Ndihmon në kontrollin e dëshirave për ushqim

Përqendrimi i mendjes tuaj për të arritur qëllimet mund të bëhet përmes meditimit.

Zvogëlon stresin

Stresi është faktori ndikues i sëmundjeve dhe një ndër arsyjet e rritjes së peshës.Për këtë arysje, ulja e stresit rekomandohet përmes teknikave të meditimit./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us