Dallimet në aspektin fizik dhe emocional të shtatzënisë së dytë, zbuloni detajet

Dallimet në aspektin fizik dhe emocional të shtatzënisë së dytë, zbuloni detajet


Shtatzënia e dytë është me përplot ndryshime të reja.Pavarësisht nga fakti se ju e keni përjetuar edhe me parë të qenurit shtatzënë, do te keni disa momente të papritura si në aspektin fizik ashtu edhe në atë psiqik.

Dallimet fizike

Në aspektin fizik do të përjetoni një shtrirje më të shpejtë të mitrës sesa në shtatzëninë e pare shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU 

Çdo shtatzëni është unike, andaj kërkon të njejtin nivel të kujdesit si më parë.Mos anashkaloni asnjë nga kontrollet para lindjes dhe ndiqni ato me frekuencën e njejtë.

Në qoftë se keni përjetuar ndërlikime gjatë shtatzënisë së parë, atëhere duhet pasur një monitorim të shtuar në shtatzëninë e dytë.

Dallimet emocionale

Në shtatzëninë tuaj të parë ndoshta keni shpenzuar më shumë energji, në aspektin emocional, duke u përgaditur për lindjen e fëmijës suaj të parë.Në shtatzëninë e dytë mund të mos ndjeni të njejtat emocione, pasi fillimisht ato kanë qenë të përjetuara./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us