Sa orë gjumë duhet bërë bebi juaj? – Ja çfarë rekomandojnë ekspertët

Sa orë gjumë duhet bërë bebi juaj? – Ja çfarë rekomandojnë ekspertët


Prindërit e rinjë kanë tendencë të kalojnë më shumë kohë duke u përqendruar në gjumin e bebit të tyre.

Shpeshherë mund të pyesni veten se a fle bebi juaj mjaftueshëm apo sa orë gjumë i duhen bebit tuaj shkruan BellyBelly, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Fatkeqësisht, ende nuk egziston një udhëzues që përcakton kohën ideale që bebi të bëj gjumë.

Mirëpo, egzistojnë disa tabela ‘mesatare’ apo të përafërta që mund t’ju ndihmojnë .

Më poshtë mund të gjeni të dhëna të përafërta, të renditura nga WebMD:

1-4 javë: 15-16 orë në ditë

1-4 muaj: 14-15 orë në ditë

4-12 muaj: 14-15 orë në ditë (shumë bebe deri në moshën 11 muajshe flejnë vetëm 12 orë në ditë)

1-3 vjeç: 12-14 orë

Në anën tjetër, Dr.Pamela Douglas, ka rekomanduar që prindërit të mos bazohen në të dhëna që tregojnë sesa orë gjumë duhet të bëj bebi, pasi mund t’ju shkaktojë ankth dhe stres të panevojshëm./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us