Gjyqi për korrupsion kundër Netanyahut do të vazhdojë pas zgjedhjeve në IzraelGjyqi për korrupsion i kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu do të rifillojë vetëm pasi votuesit të drejtohen në qendrat e votimit muajin tjetër, sipas një vendimi të gjykatës.

Netanyahu u akuzua në vitin 2019 në çështjet afatgjata që përfshinin dhurata nga miqtë milionerë dhe për gjoja kërkimin e favoreve rregullatore për manjatët e medias në këmbim të një mbulimi të favorshëm, raporton reuters.

Akuzat kundër tij kanë qenë një çështje qendrore gjatë tre zgjedhjeve në të cilat nuk doli asnjë fitues i qartë. Izraeli do të mbajë zgjedhjet e katërta parlamentare brenda dy vjetëve më 23 mars.

Këtë muaj ai u deklarua i pafajshëm para një trupi gjykatës me tre gjyqtarë në një Gjykatë të Rrethit në Jerusalem, e cila ruhet shumë. Gjykata vendosi të hënën vonë se provat në gjyq do të dëgjoheshin duke filluar më 5 prill.

Sondazhet e opinioneve tregojnë se gara është shumë afër për t’u thirrur, pasi rivalët e krahut të djathtë dhe kundërshtarët e qendrës së majtë kërkojnë të sfidojnë udhëheqësin më jetëgjatë të Izraelit. Netanyahu ka qenë kryeministër vazhdimisht që nga viti 2009 pas një mandati të parë nga 1996 në 1999.Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us