Vaksinat Pfizer s’kanë nevojë të mbahen në temperatura super të ftohta, mjafton deri -25 gradë

Vaksinat Pfizer s’kanë nevojë të mbahen në temperatura super të ftohta, mjafton deri -25 gradë


Tashmë vaksinat anti covid nga BioNTech/Pfizer nuk kanë më nevojë të mbahet në temperatura super të ftohta.

Të dhënat e fundit kanë sugjeruar se dozat e vaksinës mund të mbahen në temperatura nga -15C në -25C për dy javë shkruan Financial Times, shkruan GazetaShneta.

Ugur Sahin, shef ekzekutiv i BioNTech, tha se aftësia për të ruajtur vaksinën në temperatura të larta do t’i jepte qendrave të vaksinimit fleksibilitet më të madh.

Vaksina nga kjo kompani ishte e para që fitoi miratimin në Britani, ShBA dhe BE, mirëpo nevoja për ta ruajtur atë nën temperaturën -60C ishte e pamundur që të përhapej edhe në shumë vende tjera./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us