Tre shenjat që ju tregojnë se keni mungesë të vitaminës B12 në trupin tuaj

Tre shenjat që ju tregojnë se keni mungesë të vitaminës B12 në trupin tuaj


Vitamina B12 mund të merret nga ngrënia e peshkut, mishit, drithërave apo edhe nga suplementeve.

Është thelbësore për funksionet neurologjike, prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe sintezën e ADN-së shkruan Express.co.uk, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Mirëpo, sipas Akademisë Amerikane të Mjekëve Familjarë (AAFP) janë identifikuar tre shenja që mund të shfaqen në lëkurën tuaj si pasojë e mungesës së vitaminës B12.

Këto manifestime përfshijnë: hiperpigmentim, vitiligo dhe verdhëz.

Hiperpigmentimi: Sipas Kolegjit Amerikan Osteopatik të Dermatologjisë (AOCD) shpjegoi se hiperpigmentimi shfaqet në lëkurën tuaj me ngjyra më të errëta.

Vitiligo: AOCD shpjegon se vitiligoni lë njolla të bardha.

Verdhëz: NHS shpejgoi verdhëzën kur lëkura dhe të bardhët e syve marrin ngjyrë të verdhë.

Përpos këtyre, mungesa e vitaminës B12 sjell anemi të dëmshme./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us