Studiuesit kanë identifikuar anomali në sy te pacientët e prekur nga Covid-19

Studiuesit kanë identifikuar anomali në sy te pacientët e prekur nga Covid-19


Studimi i ri zbuloi se personat e infektuar me Covid-19, të cilët kanë përjetuar simptoma të rënda, mund të përballen me anomali të syve.

Covid-19 është i lidhur me rastet e konjuktivitetit, por kjo është hera e parë që studiuesit kanë vërejtur disa ‘nyje’ në pjesën e pasme të syve shkruan Healthline, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Ekspertët thonë se infeksioni viral mund të prekë enët e gjakut dhe mund të çojë në shfaqjen e këtyre nyjeve.

Studiuesit përdorën skanime MRI për të gjetur anomali te pacientët e infektuar me Covid-19.

Nga 129 pacientë në total, 7% kishin anomali në sy.

Ndonëse, Covid-19 është i lidhur me rastet e konjuktivitetit, kjo është hera e parë që studiuesit kanë vërejtur anomali të mëdha.

Sipas Dr.Claudia F.E. Kirsch, neuroradiologe në Northëell Health në Neë York, tha se infeksioni mund të shkaktojë një përgjigjje inflamatore, e cila mund të ndikojë në orbitën e syve./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us