Rriten rastet si pasojë e variantit ‘britanik’ të Covid-19 në Gjermani

Rriten rastet si pasojë e variantit ‘britanik’ të Covid-19 në Gjermani


Numri i infektimit me variantin e Covid-19, të identifikuar në Britani, është dyfishuar përafërsisht çdo javë në Gjermani.

Lajmin shqetësuese rreth gjendjes pandemike e ka bërë të ditur Minsitri i Shëndetësisë, Jens Spahn shkruan CNN, transmeton GazetaShneta.

“Ne duhet të presim që ky variant mund të bëhet dominant këtu”, tha Spahn.

Instituti Robert Koch analizoi një mostër të mbi 23 mijë testeve pozitive të PCR dhe konkludoi se mutacionet e Covid-19 po përhapen shpejt në Gjermani.

“Varianti i Covid-19, i cili u zbulua për herë të parë në Britani, veçanërisht na shqetëson.Dy javë më parë, ky variant përbënte pak më shumë se 6% të mostrave të ekzaminuara; tani është mbi 20, 22%”, tha Spahn./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us