Roli i lëngut amniotik në mbrojtjen e fetusit gjatë zhvillimit të tij në periudhën e shtatzënisë

Roli i lëngut amniotik në mbrojtjen e fetusit gjatë zhvillimit të tij në periudhën e shtatzënisë


Lëngu amniotik është “uji” që njerëzit i referohen kur thonë se “u prish uji ose u lirua tek gratë gjatë fundit të shtatëzanisë “.

Poashtu, gjatë shtatëzanisë fetusi përmbahet brenda një cipë të mbushur me këtë lëng, i cili është thelbësor për zhvillimin e duhur të tij dhe shtatzëninë e shëndetshme shkruan VeryWellFamily, përcjell Gazeta Shneta.

Karakteristikat e lëngut amniotik:

– Lëngu amniotik është zakonisht i qartë për ngjyrën e verdhë të zbehtë.

– Sasia e lëngut rritet gjatë gjithë shtatëzanisë deri rreth 34 javë, kur ajo fillon të ulet pak.

– Lëngu përbëhet nga uji, elektrolitet, proteinat, karbohidratet, lipidet, fosfolipidet dhe ureja, si dhe qelizat fetale.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Roli i lëngu amniotik:

– Rrethon dhe mbron fëmijën.

– Lejon hapësirë që fëmija të lëvizë dhe të zhvillohet.

– Plotëson mushkëritë gjatë “frymëmarrjes” së fetusit, e cila ndihmon zhvillimin e duhur të mushkërive para lindjes.

– Siguron një temperaturë relativisht të qëndrueshme për fëmijën.

– Ndihmon drejt urinës së fetusit. /Gazeta Shneta /

 Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us