Mjekët japin zgjidhjen – Ja si mund të eleminojmë rrudhat e parakohshme – Lajmi.net

Mjekët japin zgjidhjen – Ja si mund të eleminojmë rrudhat e parakohshme – Lajmi.net


Ndryshimet estektike të lëkurës ndikohen nga një sërë faktorësh. Ndër to mund të përmendim, trashëgiminë gjenetike, ekspozimin në diell në mënyrë të pambrojtur dhe trajtimet estetike të kryera të cilat jo gjithmonë ndikojnë pozitivisht në lëkurën tonë.

Për të mësuar më tepër rreth mënyrave të trajtimit dhe parandalimit të rrudhave i jemi drejtuar dermatologes së mirënjohur Prof.Asoc. Entela Shkodrani. 

– Dr Entela, përshëndetje!

Si formohen rrudhat e parakohshme në lëkurë? A konsiderohet formimi i tyre një proces fiziologjik normal?

Formimi i rrudhave të lëkurës është një proces fiziologjk normal. Me kalimin e viteve lëkura fillon të humbasë fije elastike dhe kolagjeni dhe si rrjedhim, ajo hollohet, thahet, bëhet më e tejdukshme, fillojnë e shfaqen kapilarët sipërfaqësorë të gjakut mbi të. Kjo quhet në termin mjekësor plakje e lëkurës.

Sigurisht një nga shenjat e para të zakonshme të kësaj plakje është formimi  i rrudhave të holla fine në pjesën mbi dhe rreth buzëve apo rreth syve. Gjithashtu vihet re dhe thellimi i  rrudhave ekzistuese kryesisht në pjesën rreth gojës pra rrudhave nazolabiale dhe rrudhave në ballë.

-A ka shkaktare mjekësorë formimi i rrudhave dhe a duhet të shqetësohemi për ta?

Formimi i rrudhave sipërfaqësorë është një proces fiziologjik normal. Sigurisht ka disa shkaktare që ndihmojnë në shfaqjen e parakohshme të tyre si:

  • Ekspozimi i pakujdesshëm në rrezet e diellit
  • Pirja e duhanit
  • Mos ushqyerja e mirë e lëkurës
  • Mimika e fytyrës
  • Mirëmbajtja jo e duhur estetike ndër vite
  • Proceset inflamatore kronike të lëkurës
  • Dehidrimi i theksuar i saj

– Si mund ti shmangim rrudhat e parakohëshme dhe a mund ti trajtojmë ato?

Ka disa mënyra dhe trajtime të cilat janë shumë efektive në trajtimin e rrudhave dhe që mund të cojnë deri në eleminimin e tyre. Ato janë si mëposhtë:

  • Përdorimi i një dietë të shëndetëshme do ta ndihmojë lëkurën me anë te larmishmërisë së lëndëve ushqyese.
  • Përdorimi i kremrave mbrojtës ndaj diellit dhe dalja sa më pak në diell zvogëlon ekspozimin ndaj rrezeve ultraviolet .
  • Përdorimi i produkteve të duhura dermatokozmetike sic është serumi Anti Age IUVENIS i cili përdor teknologjinë hyalo-moleculare për rigjenerimin e indeve të lëkurës deri në shtresat e hypodermës. Për një kohe shumë të shkurtër mund të rifitoni vetitë e lëkurës dhe rrudhat gradualisht do të fillojnë të zhduken. Kështu jo vetëm do të fitoni një fytyrë pa rrudha por do të keni dhe një lëkurë më të shëndetshme.

– Çfarë ndodh nëse ne nuk e trajtojmë lëkurën gjatë shfaqjes së rrudhave të parakohëshme?

Nëse ju nuk e trajtoni në kohë lëkurën tuaj sigurisht dhe problemet estetike do të thellohen. Ju mund të parandaloni formimin e rrudhave të parakohshme duke përdorur produktet e duhura.

Prandaj unë ju sugjeroj që ta përdorni serumin anti-age IUVENIS tani që jeni akoma në kohe. Zakonisht rrudhat e parakohëshme fillojnë që në moshën 25 – 35 vjec dhe pikërisht në keto mosha serumi do ju ndihmojë të frenoni shfaqen e këtyre rrudhave, ndërsa për moshat 35 e sipër në të cilat rrudha janë më të pranishme, serumi është zgjidhja ideale. Ai parandalon krijimin e rrudhave të reja si dhe con deri ne eleminimin e atyre ekzistuese

– Së fundmi çfarë rekomandimi do ti jepni lexuesve tanë?

Zgjidhja ideale për trajtimin e rrudhave në lëkurë është përdorimi i një serumi rigjenerues dhe kundra rrudhave. Sigurohuni që ta aplikoni atë në zonat ku rrudhat janë më të pranishme dhe më pas përhapeni në të gjithë fytyrën.

Unë do ju rekomandoja të përdorni serumin anti-age IUVENIS pasi ky serum përmban gjithë ingredientët rigjenerues te cilet i nevojiten lëkurës dhe nuk ka efekte anësore. Gjithashtu IUVENIS është i përshtatshëm të përdoret në çdo stinë të vitit. 

Pasi të keni aplikuar rregullisht serumin IUVENIS rezultatet në lëkurën tuaj do ti vëreni më shpejt nga sa e kishit menduar. Që në dy, trë javet e para të përdorimit do të vini re një reduktim drastik të rrudhave dhe do të dukeni disa vite më e re. /Lajmi.net/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us