Njeriu që shpenzoi 10.000 bitcoin për dy pica, tani ka këshilla për adhuruesit e Tesla


Laszlo Hanjec tha që ai nuk do të shpenzonte bitcoin në Tesla.

Duket se ai duhet ta dijë se për çfarë po flet – më 22 maj 2010, ai pagoi 10,000 bitcoin për dy pica. Sot, vlera e tyre do të ishte rreth 446 milionë dollarë.

Ishte transaksioni i parë i njohur komercial i monedhës. Në atë kohë, çmimi i bitcoin ishte më pak se një qindarkë. Ajo arriti një kulm prej rreth 48,000 dollarë të martën, një ditë pasi Tesla tha se kishte blerë 1.5 miliard dollarë në bitcoin dhe do të pranonte monedhën digjitale për të blerë makina.

“Personalisht, nuk jam shumë i interesuar për Tesla”, shkroi Laszlo, duke shtuar se “nëse i jepni pesë vjet, mendoj se bitcoin që do të shpenzonit do të jetë më i vlefshëm se një makinë”, raporton Bloomberg.

Sigurisht, ajo që ndan bitcoin nga një monedhë tipike është paqëndrueshmëria. Dollari nuk do të vlejë shumë më shumë ose më pak nesër. Gjatë çmendinës së bitcoin në vitin 2017, disa njerëz blenë Lamborghini me fitimet e tyre. Pronarë të tjerë bitcoin panë çmimin të binte më shumë se 80% vitin e ardhshëm, para se të katërfishohej vitin e kaluar.

Njerëzit kanë tendencë ta trajtojnë bitcoin si një investim të rrezikshëm, jo ​​si një llogari rrjedhëse. Kur bitcoin shënoi ngritje, veçanërisht në gjysmën e dytë të vitit të kaluar, transaksionet mesatare mujore të valutave të ndryshme digjitale të përpunuara nga BitPay ranë me 27%. Transaksionet tregtare zënë 0.3% të konsumit të valutave digjitale në vitin 2020, ndërsa pjesa tjetër ishte e dominuar nga shpërthimi i këmbimit, vlerësoi Chainalysis.

Transaksionet me Bitcoin janë gjithashtu një rrezik për kompanitë.  Basti i Tesla në bitcoin ndjek disa të tjerë, duke përfshirë MicroStrategy Inc. dhe Square Inc., të cilat investuan për të mbrojtur kundër inflacionit.

Lëvizjet rritën çmimet e tyre të aksioneve kur bitcoin u rrit, por gjithçka lehtë mund të shkojë në drejtimin tjetër. Për investitorët dhe departamentet e financave të korporatave, kjo gjithashtu e bën të vështirë parashikimin e fitimeve.

Për shumicën e njerëzve, blerja e një makine është një vendim i madh financiar dhe është e paarsyeshme të prezantosh një faktor tjetër potencialisht të ndryshueshëm të jetës, tha Hanjec.

Megjithëse ai nuk ndihet i penduar që shpenzoi bitcoin në pica atë kohë, duke thënë se do të ishte më mirë që njerëzit të përdorin një kartë krediti.Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us