Keni probleme drejt konceptimit të shtatzënisë, këta faktor mund të jenë ndikues të çështjes

Keni probleme drejt konceptimit të shtatzënisë, këta faktor mund të jenë ndikues të çështjes


Jeni duke u përpjekur të mbeteni shtatzënë për ca kohë, por asgjë nuk po ndodh. Ekzistojnë shumë arsye të mundshme, duke përfshirë parregullsi të ovulacionit, probleme strukturore në sistemin riprodhues, numër të ulët të spermës, ose një problem themelor mjekësor.

Ndërsa infertiliteti mund të ketë simptoma si periudha të parregullta ose ngërçe të rënda menstruale, e vërteta është se shumica e shkaqeve të infertilitetit janë të heshtura shkruan VeryWellFamily, përcjell Gazeta Shneta.

Steriliteti mashkull rrallë ka simptoma. Këtu janë disa arsyje të mundshme pse nuk mund të konceptoni shtatzëninë e dëshiruar.

Ju nuk keni provuar për mjaft kohë

Rreth 80 përqind e çifteve konceptohen pas gjashtë muajsh përpjekje. Përafërsisht 90 përqind do të mbeten shtatzënë pas 12 muajsh kur përpiqen të mbesin shtatzënë. Kjo supozon se keni marrëdhënie të rregulluara në kohë çdo muaj.

Ju nuk jeni duke ovuluar

Konceptimi njerëzor kërkon një vezë dhe spermë. Nëse nuk jeni duke ovuluar, nuk do të mund të mbeteni shtatzënë.

Anovulimi është një shkak i zakonshëm i infertilitetit të femrës dhe mund të shkaktohet nga shumë kushte. Sindromi ovarian policistik është një shkak i mundshëm i anovulimit.

Shkaqe të tjera të mundshme përfshijnë të qenit mbi ose nënpeshë, pamjaftueshmëria parësore e vezores, një mosfunksionim i tiroides, hiperprolaktinemia dhe ushtrimet e tepërta.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë KLIKO KËTU.

Infertiliteti tek mashkulli

20 deri 30 përqind e çifteve jopjellore zbulojnë faktorët e pjellorisë në anën e burrit. 40 përqind e tjerë gjejnë faktorë të infertilitetit nga të dy palët.

Një gjë tjetër që duhet të dini: Steriliteti mashkullor rrallë ka simptoma që janë të vëzhgueshme pa një analizë të spermës, e cila është një test që mat shëndetin e spermës.

Infertiliteti i lidhur me moshën

Për gratë pas moshës 35 vjeçe, dhe për burrat pas moshës 40 vjeç, mund të zgjasë më shumë për të mbetur shtatzënë.

Disa gra supozojnë nëse ende marrin periudha të rregullta, pjelloria e tyre është e mirë, por kjo nuk është e vërtetë. Mosha ndikon në cilësinë e vezëve, si dhe në sasinë. /Gazeta Shneta/

 Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us