Japonia do të flakë tutje miliona vaksina Pfizer të sjellura me shiringa të gabuara

Japonia do të flakë tutje miliona vaksina Pfizer të sjellura me shiringa të gabuara


Miliona njerëz në Japoni nuk do të marrin vaksinën e koronavirusit të Pfizer siç është planifikuar për shkak të mungesës së shiringave të specializuara për administrim të tyre.

Shiringat standarde që përdoren në Japoni nuk janë në gjendje të nxjerrin dozën e gjashtë dhe të fundit nga secila shishkë e prodhuar nga prodhuesi i barnave amerikane, sipas Ministrit të Shëndetësisë, Norihisa Tamura shkruan The Guardian përcjell Gazeta Shneta.

Përderisa ka siguruar 144 milion shkrepje të vaksinës Pfizer për 72 milion njerëz me supozimin se secila shishkë përmbante gjashtë doza.

“Shiringat e përdorura në Japoni mund të tërheqin vetëm pesë doza”, tha Ministri Tamura, sipas agjencisë së lajmeve Kyodo.

“Ne do të përdorim të gjitha shiringat që kemi dhe që mund të nxjerrim gjashtë doza, por sigurisht që nuk do të mjaftojë pasi administrohen më shumë vaksina”.

Qeveria po kërkon që prodhuesit e pajisjeve mjekësore të rrisin prodhimin e shiringave të specializuara.

Japonia nuk është e vetme në përballjen me probleme të kësaj natyre.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian kanë raportuar gjithashtu një mungesë të shiringave që do të thotë se ka të ngjarë të ketë një konkurrencë të fortë për të siguruar më shpejt furnizime shtesë. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us