Zbulohet regjistrimi i performancës së parë të grupit Queen


Kitaristi Brian May ka bërë të ditur se ka gjetur një regjistrim të performancës së parë të bendit britanik Queen, pjesë e të cilit ishte ai.

May ndau lajmin e zbulimit me revistën Classic Rock.

“Ne gjithmonë jemi duke kërkuar gjëra që janë historikisht të rëndësishme. Dhe ky xhirim që doli shumë kohët e fundit dhe për të cilën unë jam shumë i ngazëllyer, është një nga koncertet e para që kemi luajtur në një sallë leksionesh në kolegjin mbretëror. Unë nuk e kam bërë madje e di që e kisha atë regjistrim,” tha May.

Ai nuk dha më shumë detaje rreth performancës, por tha se megjithëse koncerti i tyre i parë nën emrin Queen ishte më 27 qershor 1970 në Cornwall, “performanca e tyre e parë e vërtetë” ishte tre javë më vonë, më 18 korrik, në Union Hall në Kolegji Imperial, ku May studioi fizikë.

Mike Gross ishte një basist në atë kohë, megjithëse shpejt dha dorëheqjen pasi ata kaluan më shumë kohë duke punuar në material sesa duke luajtur. Kitaristi shtoi se përvoja e tyre është e qartë, andaj ai dhe kolegët e tij nga grupi nuk janë të sigurt nëse duhet ta lëshojnë regjistrimin për publikun.

“Dëgjimi i Freddie Mercury ishte magjepsës edhe atëherë. Ai kishte të gjithë vullnetin dhe karizmën dhe pasionin, por ai ende nuk ka pasur një shans për ta përdorur atë zë. Kjo është arsyeja pse hezitoj pak, pasi nuk jam i sigurt që Freddie do të ishte i lumtur për të dëgjuar veten në atë fazë. Por çuditërisht, nëse do të ishte gjallë dhe do të rrinte këtu në këtë moment, ai ndoshta do të reagonte njësoj si unë – në stilin e ‘nuk ka rëndësi, ne ishim fëmijë’ “, thotë May.Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us