Shkrihet një akullnajë nga Himalajet, vdesin të paktën 150 persona nga përmbytjet pas çarjes së një dige

Shkrihet një akullnajë nga Himalajet, vdesin të paktën 150 persona nga përmbytjet pas çarjes së një dige


Rreth 150 vetë kanë vdekur në Indinë veriore pasi një akullnajë nga Himalajet theu një digë hidroelektrike të Dielën, me përmbytjet që detyruan evakuimin e fshatrave.

“Numri aktual nuk është konfirmuar ende,” por 100 deri në 150 njerëz janë të vdekur, i tha Reuters Om Prakash, shefi sekretar i Uttarakhand.

Një dëshmitar raportoi se një re pluhuri dhe një ortek gjëmonte në luginën e lumit Dhauli Ganga që ndodhej më shumë se 500 km (310 milje) në veri të Delhiut të Ri.

“Erdhi shumë shpejt, nuk kishte kohë për të paralajmëruar askënd,” i tha Reuters në telefon Sanjay Singh Rana, i cili jeton në rrjedhën e sipërme të lumit në fshatin Raini në Uttarakhand. “Unë ndjeva se edhe ne do të çoheshin”.

Shefi i Policisë së Uttarakhand Ashok Kumar u tha gazetarëve më shumë se 50 njerëz që punonin në digë, Projekti Hidroelektrik i Rishiganga, kishin  vdekur edhe pse disa të tjerë ishin shpëtuar..

Kryeministri Narendra Modi tha se po monitoronte nga afër situatën.


Top Channel

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us