Kjo është gjëja kryesore që mund të ndaloni për të shmangur Covidin, sipas CDC-së

Kjo është gjëja kryesore që mund të ndaloni për të shmangur Covidin, sipas CDC-së


Në fillim të pandemisë Covid, të gjithë ne ishim në panik se si të mbronim veten për të qëndruar të sigurt nga virusi.

Por me kalimin e kohës, ne kemi mësuar se disa masa sigurie janë më efektive se të tjerat, shkruan Best Life.

Në fakt, ekziston një masë paraprake ‘popullore’ që ekspertët tani thonë se jo vetëm që është e panevojshme për tu mbrojtur nga Covid, por në të vërtetë mund të përhapë atë, përcjell Gazeta Shneta.

Sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC), praktika dikur e kudondodhur e përdorimit të dorezave të disponueshme nuk është vetëm joefektive, por edhe potencialisht e rrezikshme.

Sipas autoritetit shëndetësor, mbajtja e dorezave në mjediset e përditshme publike “nuk do t’ju mbrojë domosdoshmërisht nga marrja e Covid-19 dhe ende mund të çojë në përhapjen e mikrobeve”.

Ata pohojnë se dorezat “nuk janë të nevojshme në shumicën e situatave”, duke përmendur shembujt e shtytjes së një karroce në dyqan ushqimesh.

Dr. David Cutler, pajtohet me rekomandimin e CDC dhe vë në dukje se praktika e veshjes së dorezave në mjediset jo-mjekësore ka qenë gjithmonë “të pambështetura nga shkenca”.

“Ndërsa virusi SARS-CoV-2 i cili shkakton Covid mund të jetojë në sipërfaqe për shumë orë dhe ndoshta ditë, gjasat e marrjes së infeksionit nga ato sipërfaqe janë shumë të ulëta,” shpjegon Dr. Cutler.

“Shumicën e rasteve, Covidi transmetohet nga pikat e ajrit. Shmangia e këtyre pikave duke mbajtur maska ​​dhe distancim ka provuar të jetë shumë efektive”.

Ekspertët gjithashtu thonë se bartja e dorezave krijon një ndjenjë false të sigurisë që madje mund të rrisë shanset tuaja për të kontraktuar aksidentalisht ose transmetuar Covdin. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us