Po, acidi folik është i rëndësishëm në pjellorinë tuaj por, sasia e tepërt e tij mund të sjell efekte anësore

Po, acidi folik është i rëndësishëm në pjellorinë tuaj por, sasia e tepërt e tij mund të sjell efekte anësore


Nëse keni qenë në kërkim të një suplementi, i cili do t’ju ndihmojë në pjellorinë tuaj atëherë padyshim që do të jetë acidi folik.

Acidi folik është i nevojshëm për zhvillimin e qelizave të kuqe dhe prodhimin e ADN-së shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Mirëpo, në qoftë se konsumoni doza të larta të acidit folik mund të keni mungesë të vitaminës B12, e cila mund t’ju shkaktojë dëme të pakthyeshme.

Në anën tjetër, ekziston edhe shqetësimi se doza të larta të acidit folik mund të dëmtojnë sintezën e ADN-së në spermatozoide.

Për këtë arsyje, para konsumimit të acidit folik konsultohuni me mjekun tuaj./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us