Në këtë muaj fillon zhvillimi i aftësive të lëvizjes te bebi juaj

Në këtë muaj fillon zhvillimi i aftësive të lëvizjes te bebi juaj


Shkathësitë e lëvizjes zhvillohen te bebi juaj në muajin e 11-të dhe 12-të.

Këto shkathësi janë një pjesë shumë e rëndësishme e aftësive motorike dhe që duhet të zhvillohen shumë herët shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Shkathësitë lëvizëse formojnë bazën e aktiviteteve sportive dhe të kohës së lirë në të cilën fëmija merr pjesë.Ecja është aftësia e parë lëvizëse që zhvillohet tek fëmija dhe që së shpejti ndiqet edhe nga të tjetrat.

Disa nga llojet e zhvillimit të aftësive të lëvizjes janë:

-Ecja: Që nga muaji i 10-të, bebet fillojnë të mbështeten rreth objekteve që e rrethojnë atë.

-Kërcimi: Kërcimin fëmijët e pëlqejnë jashtëzakonisht shumë dhe për këtë atë e mësojnë instiktivisht.

-Vrapimi: Pas disa përpjekjeve, fëmijët tuaj fillojnë të vrapojnë.Fëmijët e konsiderojnë vrapimin si një sport shumë të këndshëm.

Shkathësitë lëvizese fillojnë të zhvillohen tek fëmijët qysh në moshë të hershmë, andaj prindër, kushtoni vëmendje atyre pasi ata kanë nevojë për ndihmë dhe udhëzime./GazetaShneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us