Izrael: Zbulohet ngjyra vjollce mbretërore biblike


Arkeologët izraelitë kanë zbuluar një ngjyrë vjollcë në një copë pëlhure, e cila buron nga koha e mbretërimit të mbretit biblik David.

Sipas BBC, besohet se ngjyra është më e vlefshme se ari, dhe veshja e tij shoqërohet me mbretërit.

Kjo është hera e parë që tekstilet me ngjyra nga ajo periudhë janë zbuluar në këtë zonë.

Fragmenti u zbulua gjatë gërmimeve në vendin në Timna, në një distancë prej rreth 220 kilometra në jug të Jerusalemit.

Një ekspert nga Administrata Antike e Izraelit, Nama Sukenik, tha se ky ishte një “zbulim shumë emocionues dhe i rëndësishëm”.

“Në antikitet, rrobat vjollcë shoqëroheshin me fisnikërinë, me priftërinjtë dhe, natyrisht, me mbretërit”, tha Sukenik.Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us