Këto janë shenjat që sinjalizojnë një shtatzëni të dytë të radhës

Këto janë shenjat që sinjalizojnë një shtatzëni të dytë të radhës


Shumica e shenjave dhe simptomave të një shtatzënie të dytë do të jenë të ngjashme me atë të parën tuaj, përveç shpejtësisë me të cilën bebja bëhet e dukshme.

Për disa gra, disa nga simptomat e pakëndshme dhe komplikimet nga shtatzënia e parë mund të rishfaqen dhe në rastin e dytë shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Si do të ndryshojë shtatzënia juaj e dytë nga shtatzënia e parë?

Këtu janë disa mënyra në të cilat shtatzënia juaj e dytë mund të jetë e ndryshme nga e para:

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Do ta vëreni shumë shpejt kësaj here

Gjatë shtatëzanisë tuaj të dytë, barku me foshnje do të bëhet e dukshme më shpejt se sa është dukur gjatë shtatëzënisë së parë.

Një nga arsyet për këtë është se muskujt tuaj të barkut janë më të dobët nga shtatëzania juaj e fundit, dhe tjetra është se muskujt tuaj të mitrës mund të mos jenë zvogëluar plotësisht nga shtatzënia juaj e mëparshme.

Sëmundja e mëngjesit dhe lodhja

Shumica e grave mund të ndjehen më të rraskapitura gjatë shtatëzënisë së dytë sesa në vitin e parë.

Një arsye mund të jetë që ato nuk janë në gjendje të pushojnë mirë gjatë shtatëzanisë së dytë pasi ato tashmë kujdesen për një fëmijë.

Nauzea e shoqëruar me të vjella ose marramendje është një nga simptomat e zakonshme të shtatëzënive në përgjithësi, por modeli i sëmundjes në mëngjes mund të mos jetë i njëjtë.

– Dhimbjet e ndryshme

Simptomat e shtatzanisë së dhimbjes në nyjet e legenit së bashku me dhimbjen e shpinës zhvillohen më herët në shtatzëninë e dytë.

Disa gra gjithashtu mund të përballen me probleme me venat me variçe ose hemorroide. Këto ndodhin kryesisht për shkak të dobësimit të enëve të gjakut dhe muskujve.

– Fitimi i peshës

Fitimi i peshës gjatë shtatëzanisë së dytë është i ndryshëm nga ai i pari. Në shtatzëninë tuaj të dytë, pasi trupi juaj tashmë ka pësuar shumë ndryshime, shtimi në peshë është më i shpejtë dhe është gjithashtu i vështirë për tu humbur.

– Testet e shtatzanisë

Ju mund të mos keni nevojë për një test për të konfirmuar shtatëzëninë tuaj për herë të dytë, sepse tashmë do keni njohur shenjat dhe simptomat të cilat do të fillojnë të shfaqen së shpejti. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us