Këto janë disa nga gabimet më të zakonshme që i bëjmë të gjithë kur lajmë dhëmbët – Lajmi.net

Këto janë disa nga gabimet më të zakonshme që i bëjmë të gjithë kur lajmë dhëmbët – Lajmi.net


16:59 | 26 Janar 2021

Nëse nuk e ndryshoni shpesh furçën me të cilën lani dhëmbët bëni një gabim shumë të madh! Sipas ekspertëve, kjo duhet të ndryshohet çdo 3-4 muaj pasi fijet konsumohen.

Larja e duhur e dhëmbëve është kushti themelor për higjienën e duhur orale dhe shmangien e problemeve në të ardhmen, transmeton lajmi.net.

Por shumë njerëz mendojnë se mënyra se si lajnë dhëmbët është e duhura, por në realitet shumica e tyre bëjnë disa gabime specifike.

Ju nuk e ndërroni shpesh furçën e dhëmbëve

Nëse nuk e ndryshoni shpesh furçën me të cilën lani dhëmbët bëni një gabim shumë të madh! Sipas ekspertëve, kjo duhet të ndryshohet çdo 3-4 muaj pasi fijet konsumohen.

Mënyra e gabuar e larjes

Larja e dhëmbëve me lëvizje horizontale është e gabuar. Mbajeni furçën e dhëmbëve vertikalisht para gojës dhe lani dhëmbët me lëvizje rrethore. Me lëvizje pak më diagonale duhet të pastroni edhe dhëmbët e pasmë.

Mos pastroni dhëmbët me pe

Shumica e njerëzve nuk janë në dijeni të dobisë së fillit të dhëmbëve. Furça e dhëmbëve nuk mund të arrijë midis dhëmbëve dhe atje puna merret nga filli i dhëmbëve që duhet të jetë aleati juaj në çdo larje.

Mos i pastroni menjëherë pas ngrënies

Një tjetër gabim që shkatërron higjienën e dhëmbëve, pasi duhet të presim të paktën 30 deri në 40 minuta në mënyrë që pështyma të mund të neutralizojë natyrshëm Ph-në e ushqimit përpara se të lani. /Lajmi.net/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us