Kush ka më shumë rrezik për të marrë infeksione pas lindjes

Kush ka më shumë rrezik për të marrë infeksione pas lindjes


Ndërsa një sasi e caktuar e gjakderdhjes dhe lodhjes duhet të pritet pas lindjes, ekzistojnë disa kushte që kërkojnë kujdes më intensiv mjekësor. Pavarësisht sa kujdes mund të përpiqeni të merrni, ndonjëherë kapja nga ndonjë infeksion është e pashmangshme.

Ka shumë plagë të hapura në mitër dhe gjithashtu çarje të hapura rreth zonës vaginale dhe qafës së mitrës pas lindjes. Kjo e bën trupin më të dobët dhe më të prirur për të kapur infeksione thotë FirstCryParenting, transmeton Gazeta Shneta.

Infeksionet që shkaktohen nga lindja vaginale ose cezariane, dhe madje edhe gjatë ushqyerjes me gji quhen infeksione pas lindjes.

Kjo ndodh kur bakteret infektojnë mitrën dhe zonat përreth pasi një grua lind. Infeksionet pas lindjes quhen edhe infeksione puerperale.

Kush ka më shumë rrezik për të marrë infeksione pas lindjes?

Gratë që kanë pasur lindje cezariane, çarje të parakohshme të membranës, përdorim të zgjatur të monitorimit të brendshëm të fetusit dhe ato që vuajnë nga anemia janë të prirur për të marrë këto infeksione.

Disa nga infeksionet më të zakonshme pas lindjes janë si më poshtë:

– Hemorragjia pas lindjes: Kjo ndodh kur mitra nuk është në gjendje të kontraktojë ashtu siç duhet pasi të jetë larguar placenta ose nëse ka ndonjë çarje në mitër, vaginë ose qafën e mitrës.

– Infeksioni i mitrës: Mund të jetë i pranishëm në qafën amniotike në kohën e lindjes mund të çojë në infeksion të mitrës. Infeksioni i mitrës gjithashtu mund të shkaktohet kur pjesë të placentës janë mbërthyer brenda mitrës.

– Infeksioni i plagës cezariane: Infeksionet në plagën cezariane mund të zhvillohen disa ditë pas lindjes. Nëse keni ndonjë skuqje, lëkurë të fryrë ose shkarkesë, kontrolloni veten sa më shpejt që të jetë e mundur.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

– Dhimbje perineale: Zona midis rektumit dhe vaginës njihet si perineum. Nuk është e pazakontë të përjetoni dhimbje në këtë zonë, por nëse indet shqyhen ose shtrihen gjatë lindjes, atëherë do të përjetoni një ndjenjë të ënjtje ose dhimbje në këtë zonë.

Shkarkimi i rëndë vaginal: Gratë përjetojnë shkarkime të rënda vaginale për javët e para – pas lindjes. Ky shkarkim përbëhet nga të gjithë gjaku dhe mbetjet e placentës.

Edukoni veten për kujdesin e duhur të plagëve pas lindjes pasi kujdesi për këtë do të zvogëlojë shanset për të zhvilluar çdo lloj infeksioni.

Gjithmonë mbani mend të shihni mjekun tuaj në shenjën e parë të etheve dhe t’i mbani ata të informuar për çdo shqetësim që mund të ndjeheni. /Gazeta Shneta/

 Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us