Vajza e Joe Biden e shqetësuar: Druhem për sigurinë e tij në ditën e betimit

Vajza e Joe Biden e shqetësuar: Druhem për sigurinë e tij në ditën e betimit


Vajza e presidentit të zgjedhur amerikan, Joe Biden, Ashley shprehet e “shqetësuar” për sigurinë e tij në ditën e Betimit.

“Kur njerëzit e tu të afërt kërcënohen nga një rrezik, padyshim që shqetësohesh, edhe pse Shërbimi ynë Sekret është i jashtëzakonshëm. Dhuna më trishton jashtëzakonisht shumë, dhe shkakton kaq shumë trauma”, u shpreh ajo.

Pas sulmit ndaj Kapitolit, masa të pashembullta sigurie po merren në Washinton për ceremoninë e 20 janarit, duke anashkaluar madje edhe traditën. FBI-ja është duke kryer deri edhe kontrolle sigurie të 25,000 anëtarëve të Gardës Kombëtare të dislokuar në kryeqytet.

“Megjithëse nuk kemi informacione zbulimi për ndonjë kërcënim të brendshëm, ne nuk po lëmë asnjë gur pa kthyer për të siguruar Washingtonin DC,” tha në një deklaratë sekretari në detyrë i Mbrojtjes Christopher Miller. Miller shtoi se trupave po u bëhet trajnim shtesë e u është kërkuar që nëse dëgjojnë diçka që nuk është e përshtatshme, t’ua raportojnë atë eprorëve të tyre në zinxhirin e komandës.”

Raportet e zbulimit amerikan kanë lënë të kuptohet që disa protestues që besojnë se Presidenti në largim Donald Trump u privua nga rizgjedhja për shkak të mashtrimeve me votat, mund të përpiqen të cenojnë ceremoninë e betimit dhe inaugurimin e Biden. Vendi ku do të bëhet inaugurimi është i rrethuar me gardh të lartë të mbuluar me tela me gjemba, mes masave të rralla të sigurisë, që nuk janë parë në inaugurimet e kaluara.


Top Channel

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us