• July 30, 2021
 Lindja përmes prerjes cezariane, këto rreziqe mund të jenë të pranishme në këtë moshë të nënës


Për gratë shtatzëna, një prerje cezariane mbart një rrezik më të lartë të komplikimeve të rënda sesa një lindje vaginale, veçanërisht pas moshës 35 vjeçe, zbulon një studim i ri.

Studiuesit thanë për WebMD, që lindjet cezariane duket se shkaktojnë një rrezik të përgjithshëm të komplikimeve të rënda të nënës kur krahasohen me lindjen vaginale transmeton Gazeta Shneta.

Për gratë 35 vjeçe ose më shumë, rreziku nga seksioni C është gati trefishi i atij të lindjes normale dhe se kërcimi i rrezikut ndodh në pesëfish nëse ato i nënshtrohen një seksioni C para se të fillojë lindja, zbuluan hetuesit.

Për gratë më të reja se 35 vjeçe, ekzistonte rreth 50% rrezik më i lartë i komplikimeve të rënda.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

“Kjo, në vetvete, mbart rreziqe të ndërlikimeve të rënda për nënën, kryesisht gjakderdhje të rëndë dhe duhet të zgjidhet vetëm si rrugë e lindjes kur bilanci i përfitimit është më i madh se ai i rrezikut dhe kjo gjendje është diskutuar me mjekun” tregon Dr. Catherine Deneux Tharaux.

Këto komplikime përfshijnë gjakderdhje serioze, konfiskime, emboli pulmonare (mpiksje), goditje në tru, mosfunksionime të organeve ose probleme të tjera që do të kërkojnë pranimin në një njësi të kujdesit intensiv.

Shkalla e seksionit C është rritur në dy dekadat e fundit në shumicën e vendeve të zhvilluara, ku më shumë se një në çdo pesë gra lindin në rrugë cezariane, thanë autorët e studimit. /Gazeta Shneta /Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related post

Contact Us