Kjo temperaturë mund të vrasë koronavirusin brenda tre minutave, thotë një studim i ri

Kjo temperaturë mund të vrasë koronavirusin brenda tre minutave, thotë një studim i ri


Kur bëhet fjalë për pastrimin e veshjeve ose maskave, të cilat janë konsumuar në publik, mbajtja e tyre pa koronavirus merr në një nivel të ri të rëndësisë.

Për fat të mirë, një studim i ri ka zbuluar se mbajtja e sendeve në një temperaturë të lartë mund të vrasë koronavirusi në minuta shkruan Best Life përcjell Gazeta Shneta.

Sipas një studimi të fundit nga Universiteti i St. Thomas botuar në revistën ‘Wiley Public Health Emergency Collection’, rëndësia e higjienës së tekstilit ka marrë kuptim të ri gjatë pandemisë pasi mbajtja e maskave është bërë një faktor i jetës së përditshme.

Dhe ndërsa studiuesit theksojnë se viruset SARS-CoV-2, do të vdesin natyrshëm me kalimin e kohës, një larmi faktorësh duke përfshirë llojin e materialit dhe lagështinë e përgjithshme mund të ndryshojnë në mënyrë drastike kohën e nevojshme.

“Disa lloje veshjesh, për shembull, janë shumë të aftë të mbajnë lagështinë dhe si pasojë, kjo ndikon në mbijetesën e virusit që të mbahet në të” shkruajnë autorët e studimit.

– Temperatura 60 °C

Koha e nevojshme për të vrarë koronavirusin për 20 minuta.

– Temperatura 65 °C

Gjatësia e kohës së nevojshme për të vrarë koronavirusin për 5 minuta.

– Temperatura 71°C

Gjatësia e kohës së nevojshme për të vrarë koronavirusin për 3 minuta.

Por pajisjet tuaja shtëpiake mund të mos nxehen mjaftueshëm sa të jenë efektive.

Pavarësisht se studiuesit ishin në gjendje të përcaktonin se cilat temperatura ishin të efektshme për të vrarë Covidin nga veshjet dhe maskat, studiuesit gjithashtu theksuan se sendet shtëpiake që ju me gjasë do të përdorni për t’i ngrohur nuk janë aq efektive.

“Këto rekomandime janë për fitimin e temperaturave më të larta sesa hasen në tharëse rrobash, makina larëse rrobash dhe pjatalarëse”, shkruajnë autorët e studimit.

Dhe për fat të mirë, ekziston një mënyrë tjetër e modës së vjetër e pastrimit që do të kompensojë mungesën e nxehtësisë në pajisjet tuaja, duke theksuar se “natyrisht, pasi që sapuni ka disa karakteristika virucide, larja me sapun pritet të inaktivizojë viruset si mjete jotermike “. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us