Kjo maskë po shihet si më e mira karshi mbrojtjes nga varianti i ri i koronavirusit

Kjo maskë po shihet si më e mira karshi mbrojtjes nga varianti i ri i koronavirusit


Kur lajmi për një variant të ri të koronavirusit të zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar shpërtheu në muajin dhjetor, ekspertët mjekësorë filluan të paralajmëronin për një përhapje të shpejt të tij e cila është 50 përqind më e lartë se lloji aktual dominues në SHBA.

Megjithatë, CDC lëshoi ​​një raport më 15 janar se kjo formë më e transmetueshme e Covidit nga Mbretëria e Bashkuar mund të bëhet lloji më dominues deri në muajin mars shkruan Best Life, kjo është arsyeja pse tani është më e rëndësishme se kurrë t’i përmbaheni udhëzimeve themelore të shëndetit publik që janë vendosur që nga fillimi i pandemisë.

Sigurisht, kjo përfshin shmangien e turmave, distancimin shoqëror në publik dhe larjen e rregullt të duarve përcjell Gazeta Shneta.

Por lloji i ri shumë i transmetueshëm i koronaviursit nga Britania e Madhe gjithashtu kërkon më shumë vëmendje ndaj maskës suaj të fytyrës.

Me variantin e Mbretërisë së Bashkuar të raportuar tani në një duzinë shtetesh, prej të cilëve ekspertët po sugjerojnë që publiku të marrë një vështrim më të mirë në vendimet e tyre për pajisjet mbrojtëse.

“Fakti që variantet e fundit janë kaq infektive, kjo situatë sugjeron të kesh një maskë më të mirë” tha Dr. Tom Frieden, ish-drejtor i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

– Maska prej rrobave

Ndërsa maskat të bëra nga materiali i rrobave janë akoma të efektshëm në ndalimin e përhapjes së virusit tek të tjerët, natyra shumë ngjitëse e variantit të fundit i bën ato të mos jenë të mjaftueshme për të mbrojtur përdoruesin nga thithja e vetë grimcave të virusit.

– Maska kirurgjikale

Sipad Dr. Frieden: “Një maskë kirurgjikale është më e mirë se një maskë pëlhure”.

Një maskë kirurgjikale përcaktohet nga Klinika Mayo si “një maskë e disponueshme e lirshme që mbron hundën dhe gojën e bartësit nga kontakti me pikat dhe spërkatjet që mund të përmbajnë mikrobe” dhe “gjithashtu filtron grimcat e mëdha në ajër”.

– Maska N95

Por maska ​​më e mirë dhe e efektshme, e thënë edhe nga Dr. Frieden, është një maskë e tipit N95, të cilën ai e quajti si “më mirë se një maskë kirurgjikale”.

Sipas përkufizimit, emri i N95 i thotë të gjitha: këto maska ​​të gradës mjekësore përshtaten mirë dhe filtrojnë të paktën 95 përqind të grimcave të mëdha dhe të vogla. /Gazeta Shneta/

 Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us