Këtë vit përkujtohet 100-vjetori i masakrës së kryer nga serbo-malazezët në Jabllanicë të Vogël – Epoka e Re

Këtë vit përkujtohet 100-vjetori i masakrës së kryer nga serbo-malazezët në Jabllanicë të Vogël – Epoka e Re


Në fillim të muajit korrik 1921 vala e terrorit nga serbo-malazezët që nuk kishte lënë pa përfshirë gati asnjë fshat të Kosovës, pëfshiu edhe Jabllanicën e Vogël, ku u vranë 25 veta, në mesin e tyre një grua dhe dy fëmijë.

Viktimat e masakrës serbo-malazeze të vitit 1921 në Jabllanicë të vogël janë:

Sokol Ramë Rexhaj 1880-1921
Mic Sokol Rexhaj 1905-1921
Fekë Fetë Mavraj 1851-1921
Hysen Fekë Mavraj 1881-1921
Sadik Fekë Mavraj 1884-1921
Isuf Sali Rexhaj 1897-1921
Haxhi Avdyl Rexhaj 1879-1921
Azem Hetem Rexhaj 1883-1921
Hajdin Sadik Rexhaj 1887-1921
Tahir Sadik Rexhaj 1881-1921
Hate Tahirsylaj Rexhaj 1853-1921
Halil Hamëz Ademaj 1854-1921
Adem Hamëz Ademaj 1858-1921
Rrustem Mehmet Ademaj 1860-1921
Nezir Mehmet Ademaj 1863-1921
Halil Januz Mujaj 1885-1921
Qerim Zenel Mujaj 1886-1921
Fetë Niman Elezaj 1905-1921
Imer Sali Elezaj 1899-1921
Ali Osman Elezaj 1897-1921
Binak Nezi Elezaj 1895-1921
Sefer Rrustë Elezaj 1869-1921
Bekë Sefer Elezaj 1899-1921
Smajl Sefer Elezaj 1896-1921
Sylë Ukshin Elezaj 1888-1921

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us