Cila është stina në të cilën fëmijët rriten më shumë? – Lajmi.net

Cila është stina në të cilën fëmijët rriten më shumë? – Lajmi.net


9:07 | 14 Janar 2021

Të gjithë e duan këtë stinë!

Edhe pse ndryshimet klimatike nuk kanë efekt në rritjen e fëmijës, stinët kanë. Fëmijët rriten vazhdimisht sa që nganjëherë na duket se po ndodhë shumë shpejtë, por nganjëherë, ata po ndodhë me të vërtetë, shkruan lajmi.net.

Në stinën e verës dhe pranverës, fëmija rritet dukshëm më shumë se në vjeshtë apo dimër. Gjithashtu, fëmijët prodhojnë më shumë hormon të rritjes gjatë orëve të para të gjumit më shumë se sa ditën.

Prandaj, është e rëndësishme që fëmijët të flenë mirë.

Gjithashtu, hovin e rritjes, fëmijët e kanë para, ose në fillimet e adoleshencës. Kjo ndryshon për vajzat dhe djemtë.

Vajzat hovin e rritjes e kanë mes moshave 9-13 vjeç, ndërsa djemtë 13-15 vjeç. Është e rëndësishme që në këtë kohë fëmija të jetë duke fjetur mirë. /Lajmi.net/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us