​Lloji i ri i koronavirusit britanik po përhapet nëpër Austri

​Lloji i ri i koronavirusit britanik po përhapet nëpër Austri


Tipi i koronavirusit britanik, i cili u zbulua në Austri në fillim të vitit, po përhapet gjithnjë e më shumë në këtë vend.

Ministri i Shëndetësisë Rudolf Anshober tha se 70 raste të llojit të ri të virusit janë duke u analizuar aktualisht.

Këta janë 42 pacientë në një shtëpi pleqsh në Vjenë, si dhe 17 persona në qendrën e skive Johberg, dhe tri raste në provincën e Burgenland.

Për momentin është e panjohur se kush janë tetë personat e tjerë, të cilët dyshohet se janë infektuar me llojin e ri.

Anshober vuri në dukje se autoritetet kompetente austriake po monitorojnë përhapjen e një lloji të ri të virusit.

Me rastin e shfaqjes së mutacionit britanik në Austri, ai vlerësoi se faza më e vështirë e pandemisë kishte hyrë, sepse ky lloj po përhapet më shpejt, domethënë 15 persona të infektuar rishtas erdhën te dhjetë persona të infektuar.

Për shkak të përhapjes së llojit të ri, Anshober tregon se futja e një detyrimi të pjesshëm për të mbajtur një maskë FFP2 do të ishte një mundësi.

Shfaqja e një lloji të ri të virusit ka një ndikim edhe në sport – garat e skive të planifikuara për fundjavën në Kupën Botërore të Skive në Kitzbuhel janë anuluar.


Top Channel

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us