Momenti kur kali i detit mashkull lind dhjetëra “bebe”

Momenti kur kali i detit mashkull lind dhjetëra “bebe”


Një kalë deti i bardhë, mashkull, është filmuar ndërsa lind dhjetëra bebe…po, pikërisht kështu, një baba që lind…

Por në thelb, ndodh diçka tjetër. Kuajt e detit, femra, i depozitojnë vezët e tyre në një lloj xhepi në barkun e meshkujve, ku edhe vezët fertilizohen.

Më shumë se 100 bebe kuaj deti janë lindur në një akuarium në Sidnei, në kuadër të një programi shumimi që synon të ndihmojë kuajt e bardhë të detit, që klasifikohen si specie e rrezikuar. Programi i shumimit është një bashkëpunim mes akuariumit të Sidneit, Sea Life dhe universitetit të teknologjisë së Sidneit. Pasi kuajt e detit rriten deri në një masë të caktuar, ata lëshohen nga kërkuesit në det, me shpresën se do të vazhdojnë shumimin, për të shpëtuar specien.


Top Channel

Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us