Simptomat gastrointenstinale të manifestuara përtej diarresë dhe vjelljes

Simptomat gastrointenstinale të manifestuara përtej diarresë dhe vjelljes


Ndërsa koronavirusi është i njohur gjerësisht për të shkaktuar komplikime serioze të frymëmarrjes, hulumtimi i ri zbulon se mund të ketë disa simptoma të habitshme dhe potencialisht serioze.

Sipas një rishikimi të ri të hulumtimit të botuar në ‘Radiologjinë Abdominale’, ekzistojnë tre simptoma potencialisht serioze të tretjes të shoqëruara me infeksione Covid që mund të gabohen për sëmundje të tjera shkruan burimi BestLife, përcjell Gazeta Shneta.

Pas rishikimit të 36 studimeve mbi koronavirusin të botuar midis 31 mars dhe 15 korrik 2020, studiuesit nga Departamenti i Radiologjisë dhe Imazheve Diagnostike të Universitetit Alberta, zbuluan se 18 përqind e pacientëve me Covid përjetuan simptoma të tretjes, me 16 përqind të pacientëve me koronavirus duke përjetuar ekskluzivisht simptoma gastrointestinale.

Ndërsa shumica e pacientëve me Covid me çështje të lidhura me tretjen përjetuan simptoma të zakonshme, si humbja e oreksit, të përziera, të vjella, diarre dhe dhimbje barku, një pjesë e vogël përjetuan inflamacion të zorrëve, ajër në murin e zorrëve dhe perforim të zorrëve.

Ndërsa Klinika Mayo raporton se pezmatimi i zorrëve mund të shfaqet me simptoma të zakonshme për gjendje të tjera të tretjes, duke përfshirë lodhje, dhimbje barku, humbje peshe pa dashje, mungesë oreksi, diarre dhe gjak në jashtëqitje, dy simptomat e tjera mund të jenë serioze.

‘Ajri në murin e zorrëve’ – i njohur gjithashtu si ‘pneumatosis intestinalis’ – mund të paraqitet me një zonë të zgjeruar të barkut, duke shkaktuar dhimbje, diarre dhe gjak në jashtëqitje, sipas një studimi të vitit 2018 të botuar në ‘BMC Gastroenterology’.

Nga ana tjetër, perforimet e zorrëve mund të shfaqen me ethe, të dridhura, dhimbje të forta barku, të përziera, të vjella dhe nëse përmbajtja e traktit tuaj tretës del jashtë zorrëve, mund të çojë në sepsë, një përgjigje potencialisht vdekjeprurëse ndaj infeksionit.

Ndërsa këto simptoma mund të jenë të frikshme, Covid nuk është i vetmi fajtor i mundshëm që qëndron pas tyre.

“Duke parë këto gjëra nuk është domosdoshmërisht të na thuhet se një pacient ka Covid-19.

Mund të jetë nga një larmi shkaqesh të mundshme”, megjithëse ato duhet të hetohen ende nga profesionistë të mjekësisë, tha Dr. Mitch Wilson, një nga bashkëautorët e studimit, në një deklarate. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us