Përfundon afati në KQZ, kërkesa vetëm për dy koalicione parazgjedhore


Sonte në ora 18:00 është përmbyllur afati për deklarimin e koalicioneve parazgjedhore në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve.

Zëdhënësi i KQZ-së Valmir Elezi, ka bërë të ditur se brenda afatit janë deklaruar vetëm dy koalicione nga pakicat – koalicioni Vakat dhe Zajedno.

Ai tha se subjektet politike, kandidatët e pavarur, iniciativat dhe koalicionet që duan të marrin pjesë në zgjedhjet e jashtëzakonshme të 14 shkurtit, kanë afat të aplikojnë për certifikim deri më 16 janar në orën 18:00.

Ndryshe Koalicioni VAKAT përbëhet nga Demokratska Stranka Boshnjaka (DSB) dhe Demokratska Stranka Vatan (DSV), ndërsa Koalicioni ZAJEDNO nga Pokret za Gora (PG) dhe Gragjanska Inicijativa Gore (GIG).Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us